Presentation av samarbetspartner: Laser Machining Inc

Laser Machining Inc. (LMIab.se) erbjuder expertis på alla typer av lasertillämpningar. De är återförsäljare av lasermaskiner och säljer även reservkomponenter.

Duroc Laser Coating har under en längre tid köpt laserkomponenter från LMIab, och ser fram emot fortsatt givande samarbete även i framtiden!

Ny robot, förbättrad kapacitet

DLC har under senaste veckorna uppgraderat maskinparken med både en ny industrirobot och en ny pulvermatare, dessa investeringar gör att vi blir både flexiblare och kvalitetssäkrare i våra laserprocesser.

Under kommande halvår skall även en ny rotation som ökar vår förmåga att både renovera och förbättra långa och tunga komponenter installeras, en bra insats både miljömässigt och ekonomiskt!

Den nya roboten är av modell IRB4400, levererades och installerades förtjänstfullt av ABB och pulvermataren är en Twin-150 från OerlikonMetco.

Publicerat 2022-05-09

Utökad Säljorganisation

Äntligen kan vi nu officiellt välkomna Owe Mårs till Duroc Laser Coating!

DLC intensifierar sitt arbete med att hjälpa kunder förlänga livslängden på sina komponenter genom ett samarbete med Owe Mårs och Spov Konsulter AB.

Owe har en gedigen erfarenhet inom både materialkunskap och laserpåsvetsning efter över 30 år på Höganäs AB, senast som chef för avdelningen Surface Coating Development. Han är väldigt kunnig och erfaren inom framför allt pulvermetallurgi och ytförbättringar vilket är en enorm styrka i uppdraget och något som kommer tillföra både oss på DLC och våra kunder ett stort värde.

Owe utgår från Höganäs i Skåne där han har sitt kontor, men har hela Sverige som arbetsplats. Hans primära fokusområdet är att hjälpa kunder med design av ytegenskaper för optimal funktion vilket förlänger komponentlivslängden och minimerar onödigt resursslöseri, från tillverkningsskedet och genom hela livscykeln.

Välkommen Owe!

Tveka inte att kontakta Owe med spännande tillverknings- och reparationsutmaningar:

[email protected]

070-230 13 42

Publicerat 2021-09-01

Samarbete med Nordic Quick Systems

Duroc Laser Coating har hjälpt Nordic Quick Systems med laserpåsvetsning av deras unika matarvalslösning för sågverk. Utbytbara segment ytförstärkta med DUROC TiC42 ger både längre livslängd och kortare underhållsstopp vid renovering.
En fantastik nyhet för världens alla sågverk!

Publicerat 2020-10-22

Ny säljare!

Denna vecka har vi glädjen att välkomna Mikael Silverlind som ny säljare hos oss!
Mikael är ett starkt tillskott till vår organisation och kommer vara en viktig del i ambitionen att förbättra våra kunders lönsamhet och hållbarhet!
Mikael kommer närmast från John Crane Sverige AB där han jobbat med försäljning.

Publicerat 2020-09-14

CAM-beredning

Vi har nu kommit igång med vårt nya CAD/CAM-system som låter oss förbättra ännu fler komponenter!

Det nya systemet med förprogrammering av robotbanor innebär dels att vi kan laserbehandla betydligt mer komplicerade geometrier och dels att kvalitetssäkerheten i samtliga våra processer ökas markant.

Kontakta gärna våra säljare för information om våra processer!

Publicerat 2020-06-01

Kontakt

Duroc Laser Coating AB
Fabriksvägen 16
972 54 LULEÅ
+46 920 43 22 20
[email protected]

Följ oss gärna på sociala medier

 

När ytan är allt