NYTILLVERKNING

Vi kan konstruera den optimala komponenten

Vi erbjuder nytillverkning av komponenter med både bimetallösningar och andra kundanpassade, unika ytbehandlingsmetoder.

Metalluppbyggnad med hjälp av laserteknologi möjliggör ökad produktprestanda och möter krav på extrema yt- och funktionsegenskaper gällande slitage, korrosion och friktion.

Med bimetall skapar vi lösningar som förändrar synen på vad som är möjligt. Våra konstruktörer och tekniska lösningar hjälper dig att konstruera och tillverka din egen unika komponent. Med vår laserteknologi kan vi kombinera olika material och på så vis skräddarsy komponenters egenskaper.

Vi kan specialanpassa hela ytskikt eller delar av komponenter med avseende på exempelvis friktions-, slitage- och korrosionsegenskaper. Några produktexempel som vi gör är glidlager, ventiler, verktyg, slitfoder, kolvstänger, rullar, knivstål, bussningar, axlar, kuggar, hylsor samt drivhjul.

Referenser för Nytillverkning

Laserpåsvetsning

Ventilskivor
Parker Hannifin

Ventilskivor - Parker Hannifin

Blyfria ventilskivor med laserpåsvetsning

Vid tillverkning av hydraulmaskiner, som pumpar och motorer, har Parker Hannifin sedan flera år använt brons i en ventilskiva. Med en förändrad kravbild avseende ökad prestanda och eliminering av bly i bronsmetallen började Parker se sig om efter nya lösningar.

Alternativ i form av valsning, termisk sprutning, tunnfilmsbeläggning och laserytbehandling utvärderades genom studier av maskindelarnas funktion och prestanda samt processens effektivitet.

Duroc Laser Coatings påsvetsning med laser visade sig kunna erbjuda ett helt blyfritt laserbrons med överlägsen prestanda jämfört med övriga metoder. Det är dessutom en flexibel lösning som möjliggör tillverkning anpassad till efterfrågan samt förkortade ledtider.

– Duroc Laser Coatings lösning har rationaliserat vår tillverkningsprocess och ger oss en förbättrad totalekonomi, förklarar Mats Karlsson, inköpschef vid Parker Hannifin i Trollhättan.

Vill du veta mer om detta case?

Vill du veta mer?

Henrik Fjellström
Försäljning
+46 (0)70-593 90 51
[email protected]
Krister Lundström
Försäljning
+46 (0)70-650 63 82
[email protected]

Kontakt

Duroc Laser Coating AB
Fabriksvägen 16
972 54 LULEÅ
+46 920 43 22 20
[email protected]

Följ oss gärna på sociala medier

 

När ytan är allt